Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle faszerowane szynką i żółtym serem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj 20 minut w lekko posolonym wrzątku. Odcedź i odłóż do wystudzenia. Groszek cukrowy oczyść, opłucz, strączki włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 2 minuty. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz.
Suszone pomidory osącz, zalewę zachowaj. Ocet utrzyj ze szczyptą soli, pieprzu oraz cukru. Odmierz 6 łyżek zalewy z pomidorów. Połącz ją z octem z przyprawami, wlewając cienkim strumieniem.
Ubij trzepaczką gęsty sos winegret. Połówki suszonych pomidorów drobno pokrój. Wymieszaj je z groszkiem cukrowym. Polej przygotowanym sosem. Kotlety schabowe opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Żółty ser pokrój na kawałeczki. Do kieszonek w mięsie włóż szynkę oraz ser. Otwory zepnij wykałaczkami.
Jajko wbij na talerz, dodaj sól i pieprz do smaku, roztrzep widelcem. Na drugim talerzu wymieszaj bułkę tartą i suszone zioła prowansalskie.
Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. ok. 1 godziny 1 porcja ok. 820 kcalŹródło: Tina