Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle w błyszczącej morelowej glazurze"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 66
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 66
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Imbir obierz, drobno zetrzyj albo zeskrob łyżeczką do herbaty. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz, drobno pokrój.
W garnku rozgrzej łyżkę oleju. Zeszklij na nim cebule oraz czosnek. Posyp cukrem, smaż, aż się skarmelizuje. Potem dodaj imbir, pomidory i chili. Wsyp oregano. Bardzo mocno podgrzej, podlej octem. Zmniejsz płomień, duś dalej 10 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Przygotowany keczup odstaw do wystudzenia.
Rukolę i bazylię opłucz, osusz. Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Filet pokrój na 8 plasterków. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż sznycle. Smaż je po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia kotlety posmaruj konfiturą i posyp pieprzem.
Bułki rozetnij, posmaruj majonezem. Do każdej włóż po dwa sznycelki. Przełóż je listkami rukoli i bazylii oraz keczupem. Podawaj np. z frytkami.
ok. 1 godziny, 1 porcja ok. 960 kcal.Źródło: Tina