Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle w sosie chrzanowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Sznycle lekko rozbij przez folię spożywczą. Przypraw, włóż na 30 minut do lodówki.
Klarowane masło stop w rondlu. Sznycle obtocz w mące z obydwu stron, usmaż na rumiano na maśle. Dodaj chrzan, wlej bulion, duś około 20 minut, od czasu do czasu sznycle odwracając. Wlej śmietanę, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przypraw do smaku.
czas przygotowania 40 min. ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie