Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z grilla

Sznycle z grilla

Autor: ehinac3a

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 199

Dodano: 08.08.2010

Odsłon: 11858

Szybkie i dobre

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.

  2. Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.

  3. Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.

  4. Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)

  5. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 27 maja 2011 Mniam... na pewno są pyszne te sznycelki. Do wypróbowania podczas najbliższego grilla :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń