Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z Indyka.

Sznycle z Indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 4517

Dodano:

Odsłon: 3826

Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

Składniki

  • sznycle z filetu z piersi indyka
  • 1 szkl.mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • Panierka:
  • 2 duże jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rano pierś indyka pociąć na mniejsze kawałki,usunąć błonki i rozbić cienko tłuczkiem, wrzucić do miseczki z mlekiem,tuż przed przygotowaniem obiadu,wyjąć z mleka,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem,oraz ulubioną przyprawą do drobiu,


  2. następnie obtoczyć w mące,w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto,na średnim ogniu.
    Podawać z ziemniaczkami oraz u nas sałatką z cukinii z dodatkiem curry-przepis znajdziecie na moim profilu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 lipca Pyszny obiadek,oj żeby mój mąż miał choć deczko talentu kulinarnego hihiii:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 lipca Czyli jednak mąż może się w domu do czegoś przydać ;) Pogratuluj gorąco, bo pysznie to danie wygląda :D Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 lipca Porzadny sznycel!!! i z saltka zimowa z cukiniii :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń