Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z Indyka.

Sznycle z Indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 8259

Dodano:

Odsłon: 9690

Obiadek przygotowany przez męża,jego popisowe danie :-)

Składniki

  • filetu z piersi indyka
  • 1 szkl.mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • Panierka:
  • 2 duże jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rano pierś indyka pociąć na mniejsze kawałki,usunąć błonki i rozbić cienko tłuczkiem i wrzucić do miseczki z mlekiem,tuż przed przygotowaniem obiadu,wyjąć z mleka,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem,oraz ulubioną przyprawą do drobiu,następnie obtoczyć w mące,w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto, na średnim ogniu.
    Podawać z ulubionymi dodatkami,u nas ziemniaki i sałatka kubańska,którą znajdziecie u mnie na profilu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń