Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z indyka na kapuście

Sznycle z indyka na kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka na kapuście"

Składniki

  • 1 główki młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 kwaśne jabłko
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 4 sznycle z indyka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 6-8 pomidorków koktailowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy sznycel przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Przykryj i wstaw do lodówki.

  2. Kapustę oczyść, opłucz, cienko poszatkuj. Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj.  Jabłko umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w drobną kostkę. Kapustę wrzuć do miski, lekko posól, ugnieć i odstaw na 15 minut aż zmięknie. Po tym czasie dodaj do kapusty pokrojony koperek oraz kawałki jabłka.

  3. Przygotuj sos. Do soku z cytryny dodaj miód i oliwę, dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.

  4. Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie bardzo gorący, zmniejsz ogień i usmaż mięso. Kapustę przełóż na talerze, na niej ułóż usmażone sznycle i połówki pomidorków koktajlowych. Podawaj z młodymi ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem.

  5. 35 min., porcja: 250 kalorii

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń