Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle z indyka w biało-zielonym sosie"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1297
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1297
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
25 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6 porcji
Marta Sztabińska z Grajewa
Sznycle delikatnie rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Obsmażam na oleju. Zdejmuję z patelni, a na powstałym tłuszczu podrumieniam por pokrojony w krążki.
Dolewam bulion, dodaję serek topiony i wlewam śmietanę. Mieszam, by powstał jednolity sos. Wkładam do niego sznycle i duszę jeszcze ok. 5 min.Źródło: Kobieta i życie