Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z indyka z orzechami

Sznycle z indyka z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6847

Dodano:

Odsłon: 10184

Sznycle z dużą ilością warzyw i orzeszkami ziemnymi to smaczna propozycja na świąteczny obiad.Polecam.

Składniki

  • 4 sznycle z filetu indyka
  • 3 marchewki
  • 1 cebula i kawałek białej części pora
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 gruba kromka ciemnego chleba bez skórki
  • 10 dkg. orzeszków ziemnych
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojone filety natrzeć solą i pieprzem

  2. Marchew zetrzeć na grubej tarce, pora i łodygi selera pokroić w paski, a cebulę i czosnek posiekać.

  3. Na patelni grillowej podsmażyć indyka do lekkiego zrumienienia /można smażyć na zwykłej patelni, ale z dodatkiem oliwy z oliwek/, dodać warzywa /bez czosnku/ i jeszcze trochę smażyć.

  4. Następnie wlać bulion i dusić pod przykryciem ok.40 minut.Doprawić solą i pieprzem.

  5. W tym czasie zmiksować chleb i orzeszki i wymieszać razem z czosnkiem.

  6. Z patelni wyjąć sznycle i odcedzić warzywa, a do bulionu dodać zmiksowane orzeszki i chleb i czosnek. Dokładnie wymieszać

  7. Sznycle podawać na gorąco z warzywami polane przygotowanym sosem. Życzę SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 marca 2012 Bardzo apetyczne danie i tak pieknie podane.5

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 marca 2012 bardzo ekskluzywna potrawa,na pewno będzie "gwiazdą " na świątecznym stole !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń