Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z indyka z warzywami na parze

Sznycle z indyka z warzywami na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 610

Dodano:

Odsłon: 6300

Pyszny, zdrowy obiad

Składniki

  • 2-4 sznycli z indyka
  • brokuł, kilka różyczek
  • kalafior, kilka różyczek
  • fasolka szparagowa śwież lub mrożona
  • marchew, 2-3 szt.
  • ulubione przyprawy (u mnie: sól, pieprz, przyprawa do grilla, przyprawa pikantna do kurczaka)
  • olej rzepakowy, do smażenia
  • świeży koperek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

  2. Świeże warzywa obrać, opłukać podzielić na różyczki, marchew pokroić w słupki.

  3. Sznycle przyprawić, solą pieprzem, przyprawami i odstawić na chwilkę żeby "przeszły".

  4. Warzywa wstawić do gotowania na parze wg indywidualnego smaku i gustu, wg mnie powinny być lekko twardawe. Pod koniec parowania posolić.
    W tym czasie usmażyć sznycle na odrobinie oleju rzepakowego lub zgrillować.

  5. Mięso i warzywa wyłożyć na talerz, posypać świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń