Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z pieczarkami

Sznycle z pieczarkami

Autor: Nebraska

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 184

Dodano: 01.03.2010

Odsłon: 4746

Pyszne danie idealnie pasuje do ziemniaków i mizerii :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę lub kromkę moczymy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone,rozmoknięty chleb/bułkę,wbijamy jajko,dodajemy czubricę,sól i pieprz i energicznie mieszamy na jednolitą masę.

  2. Kroimy pieczarki w paski w ćwiartki i smażymy na oleju. Dodajemy pieprz i sól.

  3. Na talerz wysypujemy sporo bułki tartej. Formujemy z mięsa placuszki,nakładając do środka trochę pieczarek i zaklejając mięsem,tak aby powstały spłaszczone kulki (kotleciki). Trzeba zrobić to dokładnie inaczej pieczarki wysypią się z kotletów podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

  4. Usmażone kotlety podajemy z koperkiem na wierzchu lub jeśli zostało nam jeszcze pieczarek z pieczarkami. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń