Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycle z Piersi Kurczaka

Sznycle z Piersi Kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1411

Dodano:

Odsłon: 16508

Szybko do zrobienia i bardzo smaczne.

Składniki

  • filetów z piersi kurczaka, 6 szt.
  • pieczarek, 400 gr.
  • paczka toaster ser, 1
  • jajka, 2 szt.
  • tarta bułka
  • czosnek ( w proszku )
  • duże łyżki oleju, 3
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Filety okroić, rozbić przez folię, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozkłuconym jajku i bułce tartej. ► Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry i przysmażyć na patelni. ► Na patelni podsmażamy filety na złoty kolor. Blachę w piekarniku wykładamy papierem do pieczenia na którym kładziemy podsmażone filety. Na każdy filet kładziemy porcję usmażonych pieczarek i plaster toaster sera. ► Wkładamy do podgrzanego piekarnika na około 20 minut 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malta14 27 kwietnia 2011 Basiu po pierwsze nie pan tylko Janek ... a tak sam gotuje wszystkie moje dania ha ha . Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń