Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i zamiast szynki wieprzowej można użyć filetów drobiowych.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 502
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 502
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Składniki
Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy tuczkiem zwilżonym wodą,żeby mięso się do niego nie przyklejało.
Z musztardy,tymianku (odrobinę),posiekanego czosnku i odrobiny słodkiej papryki robimy pastę,smarujemy nią mięso na jednej stronie i przykrywamy plasterkiem szynki i żółtego sera.
Sznycle składamy na pół,spinamy wykałaczką i panierujemy w cieście naleśnikowym (wymieszanym z kucharkiem , pieprzem) i bułką tartą.
Sznycle smażymy z obu stron na rumiano na gorącym oleju pod przykryciem na mniejszym ogniu,żeby doszły.