Do góry

Dania główne Przepis na:

SZNYCLE Z SEREM I SZYNKĄ

SZNYCLE Z SEREM I SZYNKĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 636

Dodano:

Odsłon: 12557

Łatwe w przygotowaniu i zamiast szynki wieprzowej można użyć filetów drobiowych.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy tuczkiem zwilżonym wodą,żeby mięso się do niego nie przyklejało.

  2. Z musztardy,tymianku (odrobinę),posiekanego czosnku i odrobiny słodkiej papryki robimy pastę,smarujemy nią mięso na jednej stronie i przykrywamy plasterkiem szynki i żółtego sera.

  3. Sznycle składamy na pół,spinamy wykałaczką i panierujemy w cieście naleśnikowym (wymieszanym z kucharkiem , pieprzem) i bułką tartą.

  4. Sznycle smażymy z obu stron na rumiano na gorącym oleju pod przykryciem na mniejszym ogniu,żeby doszły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń