Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
75 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 9 porcji
Sznycle rozbijam (niezbyt cienko), oprószam solą i pieprzem, smaruję cienko z jednej strony majonezem.
Pokrojony por oraz umyty szpinak duszę na maśle kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem, studzę i rozkładam na sznyclach. Na wierzchu układam pokrojone i osączone pomidory oraz mozzarellę, spinam brzegi mięsa wykałaczkami.
W naczyniu do pieczenia układam pokrojone ziemniaki, lekko skrapiam je oliwą, oprószam przyprawą do ziemniaków i solą, na nich układam sznycle.
Przykrywam, zapiekam w temp. 180°C ok. 50 min. Tuż przed końcem pieczenia danie odkrywam, by lekko je zrumienić.Źródło: Kobieta i życie