Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi grillowane

Szparagi grillowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Szparagi grillowane"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa i grzyby umyć i oczyścić. Brokuła podzielić na różyczki, papryki pokroić w paski, pie- czarki i bakłażana w plasterki, szpa- ragi w kawałki.

  2. Z 2 łyżek octu, i 4 oliwy oraz przypraw przygotować sos. Zalać nim warzywa, odstawić na 30 minut. Osączyć, układać warzywa na rozgrzanym grillu. Piec, obracając, szparagi 7 min, brokuła 10 minut, papryki i pieczarki 15 minut, bakłażana 20 minut.

  3. Przełożyć do salaterki, ostudzić. Dodać pokrajanego w ćwiartki pomidora, zalać sosem, podawać.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń