Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi panierowane z mango"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
W misce roztrzep jajka, dodaj parmezan, mąkę, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Osączone szparagi (możesz je osuszyć papierowym ręcznikiem) zanurzaj w cieście i smaż ok. 3 minut na rozgrzanym oleju.
Truskawki i mango dokładnie opłucz i osusz. Mango obierz ze skóry. Owoce pokrój w drobną kostkę. Dymkę umyj, cebulkę i szczypiorek posiekaj.
Zrób sos: musztardę wymieszaj z octem i oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sałatkę z sosem winegret.
Wyłóż na talerz liście sałaty i szparagi. Dodaj do nich sałatkę, posyp szczypiorkiem, zielonym pieprzem i sezamem.
Rada: Szparagi po usmażeniu szybko osącz z nadmiaru tłuszczu, najlepiej na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.Źródło: Olivia