Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi pod pierzynką

Szparagi pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 280 Ocena: 5132

Dodano:

Odsłon: 176

Lekka kolacja dla dwojga

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody, lub 3 minuty na ogniu a potem 7 minut zostawione w gorącej wodzie.

    Szparagom odłamałam twarde końcówki, ugotowałam je 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru.

    Szczerze mówiąc czasami przeciągam czas gotowania do około 11 minut.

  2. Żółtka roztarłam ze śmietaną, dodałam majonez, musztardę, sól i pieprz, i na końcu kapary.

    Szparagi położyłam na głębszym talerzu, polałam je sosem i dodatkowo posypałam pokrojonym w kosteczkę białkiem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 12 lipca Pycha!! Musze sprobowac twojego przepisu, bo zielone szparagi bardzo lubie <3 ja nie nadarzam za Toba Fiafia!! jestem tutaj tylko z doskoku i potem musze sie dokladniej przyjrzec nowym rzeczom. Buziak!! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 10 lipca swietnie przyrzadzone moje ulubione - zielone szparagi. Ta pierzynka tez interesujaca, zawsze dodawalam tradycyjnie sos holenderski, musze nastepnym razem spróbowac z tym sosem. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 09 lipca Bardzo apetyczny sos do szparagów, tak podane na pewno są pyszne:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 09 lipca Jak szparagi to biorę całą porcję dla siebie :)))))))))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lipca Szparagi są pyszne i trochę szkoda, że młode się kończą.
Dla dwojga, hmmm. A jak zrobić dla pięciorga? ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń