Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi smażone w cieście"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Szparagi gotuj 7 minut w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Oczyść dymkę i pokrój w talarki. Obrane mango oraz truskawki pokrój w kostkę.
Musztardę utrzyj z octem i olejem. Dodaj dymkę, mango i truskawki. Przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Parmezan utrzyj z jajkami i 4 łyżkami mąki na gładkie ciasto. Przypraw solą i pieprzem.
Odsączone szparagi panieruj najpierw w mące, a następnie zanurzaj w cieście. Smaż na złoty kolor. Podawaj posypane sezamem i zielonym pieprzem.Źródło: Na żywo