Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Autor: zewaewa

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 126

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 156

Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów
  • 1 op ciasta francuskiego
  • plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )
  • 1 jajko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.
    Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.
    Tyle samo ma być plastrów boczku.
    Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
    Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.
    Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
    Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń