Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świetne danie na kolację:)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 278
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1640
Składniki
Odciąć zdrewniały koniec ze szparagów. Szparagi dać na wrzącą wodę i gotować 3-4 min. Zrobić sos. Na rozpuszczone masło wsypać kopiatą łyżkę mąki lub dwie płaskie,zeszklić ,podlać stopniowo mlekiem ciągle mieszając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Do gorącego sosu dodać serki,skórkę z limonki,sok,pieprz,cynamon i zagotować.Doprawić do smaku solą ewentualnie jeszcze sokiem z limonki. Odcedzone szparagi ułożyć na talerzu i polać sosem
Smacznego życzę!