Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi w sosie serowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy ponownie zwiąż w pęczek. Wstaw do wysokiego garnka (do góry główkami). Zalej posoloną wodą z dodatkiem cukru. Białe szparagi gotuj 20 minut, a zielone – 10 minut.
W garnku stop masło. Dodaj serek i mleko. Gotuj dalej mieszając, aż sosu dobrze się połączą.
Miękkie szparagi odcedź, przełóż na talerz, polej sosem serowym. Podawaj np. z szynką i gotowanymi ziemniakami. Gotowe danie udekoruj gałązkami świeżej natki pietruszki.Źródło: Naj