Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami

Szparagi z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 46

Nie wiem jak wy, ale ja po prostu uwielbiam szparagi :) Nie dość, że świetnie smakują to jeszcze się od nich nie tyje :) Do tego posiadają całe mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Możemy je jeść gotowane, grillowane, smażone, pieczone, w panierce, z sosem holenderskim, na pizzy i z makaronem.

Przygotowanie

  1. Porada : Jak przygotować szparagi do gotowania?
    Aby przygotować szparagi do gotowania należy je bardzo dokładnie umyć ( w główkach szparagów często znajduje się całe mnóstwo piasku ) i złamać dokładnie w tym miejscu, w którym one same będą chciały się złamać. Aby to zrobić chwyć szparaga z dwóch stron i mocno wygnij.

    Przygotowanie:
    1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach z dodatekim soli
    2. Jajko smażymy na maśle
    3. Szparagi gotujemy (3 min) we wrzącej wodzie.
    4. i... gotowe :)

    Maksymalnie szybki przepis. Mam nadzieję, że równie maksymalnie smacznie będzie Wam smakował :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń