Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi z kopytkami

Szparagi z kopytkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 309

Sezon na szparagi rozpoczęty to bardzo znakomite warzywo nie doceniane przez nas polecam

Składniki

1-2 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek poprzez odcięcie dwóch trzech centymetrów u dołu szparaga ( błagam nie odcinajcie główek bo słyszałem że są tacy co tak robią) dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą
    i kroimy w ukośne krążki nie grubsze niż 1 cm

  2. Kopytka gotujemy w osolonym wrządku

  3. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i dokładamy pokrojone szparagi
    smażymy na średnim ogniu kilka minut 3-5 powinno wystarczyc
    dodajemy ugotowane kopytka bezpośrednio na patelnię i łyżkę masła wszystko razem chwilkę smażymy aby smaki się połączyły
    i posypujemy ulubionym ziołem
    można doprawić solą jak ktoś lubi SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń