Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z polędwiczkami wieprzowymi"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 81
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 81
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 150
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13106
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, włożyć do osolonego wrzątku, dodać obierki, gotować ok. 12 minut. Szparagi wyjąć, a wywar z obierkami gotować dalej, zredukować o połowę.
Marchew i cukinię pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki. Zrumienić na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na oleju spod mięsa przesmażyć marchew i pieczarki, dodać cukinię, czosnek i mięso.
Wlać wywar i wino, dusić 20 minut, przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium