Do góry

Dania główne Przepis na:

Szparagi zapiekane z wędzonym łososiem

Szparagi zapiekane z wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 139

Pyszne szparagi, które można podać z kotlecikami z ciecierzycy (z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-ciecierzycy,161335,porannagwiazda.html)

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • opakowanie wędzonego łososia (100g) - u mnie z koperkiem
  • pół cytryny
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Odetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 1/3 długości). Możesz je też delikatnie odłamać - wtedy same pękną w odpowiednim miejscu :)

  2. Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem (u mnie olej kokosowy). Ułóż szparagi.

  3. Na szparagi położ wędzonego porwanego wędzonego łososia. Jeśli masz więcej czasu możesz też owinąć szparagi mięsem.

  4. Skrop całość sokiem w połowy cytryny.

  5. Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (termoobieg).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń