Do góry

Zupy Przepis na:

Szparagowa

Szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 4146

Dodano:

Odsłon: 1022

Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęściej gotuje się je zwyczajnie w wodzie... i właśnie ta woda jest bazą do mojej zupy. :)

Składniki

  • Woda po ugotowanych szparagach ok. 1 1/2 litr
  • Śmietana kwaśna 18% 2-3 łyżki
  • Mąka pszenna 1-2 łyżki
  • ewentualnie sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
  • Pietruszka natka
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wodę, która zostaje nam po ugotowanych szparagach zagotować.

  2. W misce wymieszać śmietanę z mąką pszenną, zahartować gorącą wodą i wlać do wody szybko mieszając. Całość zagotować.

  3. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, ewentualnie dosolić (chociaż szparagi solimy, więc woda jest już słona).

  4. Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń