Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagowa fantazja z kurczakiem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 94
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 94
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij twarde końcówki. Wszystko wrzuć do gorącej, osolonej i osłodzonej wody. Gotuj do miękkości, ok. 10-13 minut. Szparagi odcedź, ale nie wylewaj wody! Wyrzuć tylko odcięte końcówki. Szparagi odłóż na sitku.
Mięso umyj i oczyść. Włóż do gorącego wywaru po szparagach. Obierz marchew- ki, pora, oczyść paprykę. Dodaj do wywaru. Gotuj do miękkości mięsa. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle.
Marchewki, szparagi, por, paprykę pokrój w słupki, mięso – w kawałki. Odlej 3/4 szklanki wywaru. Śmietankę utrzyj z żółtkiem i paroma łyżkami gorącego wywaru. Wlej do odlanego wywaru, włóż mięso, szparagi, marchewki, por i pieczarki. Dopraw i podgotuj, by sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem, posypane natką.
Ryż z filiżanki
Ugotowany, ciepły ryż włóż do filiżanki wysmarowanej masłem lub olejem. Dociśnij i odwróć do góry dnem.Źródło: Naj