Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Szpinak myję i obgotowuję,dobrze odsączam.W garnku rozpuszczam masło dodaję czosnek wycisniety podsmarzam,dodaję ok 2 łyżki mąki a następnie mleko cały czas mieszając(sos beszamelowy)do sosu dodaję szpinak pokrojony nie za drobno i przyprawiam-trochę gałki muszkatołowej świeżo startej,łyżeczkę wegety,curry,oregano,zioła prowansalskie albo przyprawa włoska,i do smaku soli.