Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinak a''la primavera- z bobem, botwinką i fasolką szparagową

Szpinak ala primavera- z bobem, botwinką i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 276

Dodano:

Odsłon: 3824

Wiosenny obiad, mało pracy, pyszny efekt.

Składniki

  • szpinak mrożony, 2 brykieciki
  • fasolka szparagowa mrożona, wg uznania
  • Bób mrożony, wg uznania
  • Liście i łodyga botwinki, wg uznania
  • cebula, wg uznania
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka stołowa
  • jajko, 1 sztuka
  • Pieprz cayenne, imbir, czosnek granulowany, wg uznania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak, pokrojoną drobno botwinkę i cebulkę wrzucamy na rozgrzaną oliwę.

  2. Kiedy szpinak się rozmrozi, dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy do smaku, mieszając je.

  3. Wbijamy jajko i mieszamy, czekając aż białko się zetnie.

  4. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń