Do góry

Przekąski Przepis na:

SZPINAK NA FRANCUSKIM CIEŚCIE

SZPINAK NA FRANCUSKIM CIEŚCIE

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 1679

Pyszna przekąska zadowoli każde wybredne podniebienie :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwiń na papierze do pieszenia, pokroj na nieduże prostokąty.

  2. Szpinak wysyp na rozgrzana patelnie, po rozmrożeniu dodaj masła (dużą łyzkę). gdy się troszkę podpróży dodaj rozgnieciony czosnek i obrany z pleśni camembert. Gdy ser sie rozpuści dodaj jogurt i trochę startego żółtego sera.

  3. Szpinak wykładaj łyłeczką na ciasto francuskie i dekoruj plasterkami pomidora. Na koniec posyp żółtym serem.

  4. Tak przygotowane ciasto włóż na 15- 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni celcjusza. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń