Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinak na gęsto

Szpinak na gęsto

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 18237

Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.

  2. W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.

  3. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.

  4. Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.

  5. Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń