Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinak w cieście francuskim

Szpinak w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1302

łatwe w przygotowaniu a naprawdę smaczne

Składniki

  • szpinak mrożony, 0,5 opakowania
  • pieczarki, 20dkg
  • cebula, 0,5 szt
  • ser feta, 0,5 kostki
  • pieprz, odrobina soli
  • oliwa z oliwek, olej
  • ciasto francuskie gotowe, 1 opakowanie
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczką, solimy i obsamażamy.

  2. Dodajemy szpinak.

  3. Jak się rozmrozi szpinak i troszkę obsmaży dodajemy fetę i dodajemy pieprzu.

  4. Jak juz wszystko sie połączy i zrobi się "mazia" zdejmujemy z ognia.

  5. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na każdy prostokat łyżeczką kładziemy troche szpinakowej "masy" i przygniatamy brzegi widelcem.

  6. Pieczemy w piekarniku ok 20 minut w 190-200 stopniach.

  7. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń