Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny dodatek do obiadu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
Liscie szpinaku umyc, wrzucic do wrzacej wody i krotko obgotowac (ok 3 minut). Odcedzic i zostawic do wystygniecia. Po tym czasie odcisnac reka z nadmiaru wody, i bardzo drobno posiekac. Do rondelka wlac olej, dodac posiekany czosnek i smazyc na wolniutkim ogniu ok 1 minuty (az czosnek "pusci" zapach). wlozyc posiekany szpinak i chwile podsmazyc razem, ciagle mieszajac. Po ok minucie dodac make, wymieszac i smazyc razem ok 30 sekund. Zalac szpinak mlekiem, dodac sol i gotowac na wolnym ogniu ok 5 minut czesto mieszac.
W miseczce ubic jajko widelcem, dodac je do masy szpinakowej, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 3 minut, ciagle mieszajac. Podawac z pieczonym miesem, kielbaskami lub kotletami.