Do góry

Dodatki Przepis na:

Szpinak z mozzarellą

Szpinak z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2137

Dodano:

Odsłon: 1881

Odkąd zaczęłam przyrządzać szpinak z mozzarellą moje dziecko wprost go ubóstwia. I dobrze bo szpinak to prawdziwa bomba witaminowa i żelazowa a do tego jest niskokaloryczny. Przepis powstał w sezonie zimowym, więc wykorzystałam szpinak mrożony, ale w sezonie letnim najlepiej przyrządzać ze świeżego.

Składniki

  • Szpinak - 500 g (mrożony)
  • Mozarella - 1 kulka
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Woda - 150 ml
  • Oliwa - 2 łyżki
  • Sól i pieprz - do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy szpinak, dolewamy 150 ml wody i smażymy ok. 12 minut.

    Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną mozzarellę. Chwilę razem dusimy - do połączenia wszystkich składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń