Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinak z winogronem

Szpinak z winogronem

Autor: Steve

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3308

Dodano: 19.06.2017

Odsłon: 223

To propozycja, która może stanowić zarówno zdrową przekąskę, sałatkę, jak i smaczny dodatek do II dania ;)

Składniki

  • szpinak świeży 2 garści
  • winogrona zielone 300 g
  • gruszki 1 szt
  • pestki słonecznika 1-2 łyżki
  • cukier brązowy 1 łyżka
  • banan 1 szt
  • sok z cytryny do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Liście szpinaku myjemy, suszymy, odcinamy końcówki i układamy na półmisku. Dodajemy plastry banana, które należy skropić sokiem z cytryny. Na patelni z brązowego cukru robimy karmel i dodajemy plastry gruszki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej, rozgrzanej patelni. Na półmisek przekładamy karmelizowaną gruszkę i połówki winogrona. Całość polewamy sokiem z gruszek i posypujemy słonecznikiem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń