Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinak zapiekany w muszlach"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji 3,80 zł
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
W tym czasie siekamy cebulę, przeciskamy czosnek przez praskę, myjemy, osuszamy i kroimy szpinak. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Szklimy połowę cebuli i czosnek. Dodajemy szpinak i smażymy aż nieco zmniejszy swoją objętość. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze przez chwilę smażymy.
Przesmażony szpinak, ser, bułkę tartą wrzucamy do miksera. Dolewamy mleko. Dokładnie miksujemy. Muszle makaronowe napełniamy farszem.
Na pozostałym maśle szklimy resztę cebuli. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy 10 minut. Tak przygotowany sos pomidorowy miksujemy i przelewamy do żaroodpornego naczynia.
Układamy na nim muszle i zapiekamy przez ok. 20 minut w 180oC.Źródło: Rewia