Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinaki

Szpinaki

Autor: korns

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 28

Dodano: 15.09.2012

Odsłon: 5158

UWIELBIAMY SIĘ NIMI ZAJADAĆ.

Składniki

  • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 500 g. pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.

  2. Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

  3. Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.

  4. Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 września 2012 Wypadałoby to jeszcze na koniec upiec chyba. Poza tym przepis ciekawy. Mam tylko pytanie: czy tego farszu starcza tylko na jedno opakowanie ciasta francuskiego? To byłoby jakieś 8 szt średnich ruloników.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń