Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa frittata z mięsem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34426
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34426
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Składniki
Pierś kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój na niewielkie kawałki, a potem oprósz je solą oraz pieprzem. Mięso przesmaż na złoty kolor na łyżce oleju.
Listki szpinaku dokładnie umyj, sparz wrzątkiem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz oczyszczoną i posiekaną dymkę. Dodaj liście szpinaku. Całość smaż ok. 2 minuty. Odstaw z ognia.
Jajka rozkłóć w misce razem ze startym żółtym serem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wylej na patelnię z kurczakiem. Dodaj szpinak z dymką. Smaż na małym ogniu 6-8 min, aż masa będzie ścięta. Po 5 min możesz przykryć patelnię.
Czas przygotowania ok. 30 min; porcja – 350 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety