Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowa frittata z mięsem

Szpinakowa frittata z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Szpinakowa frittata z mięsem"

Składniki

  • 20 dag piersi kurczaka
  • 1 garść liści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 dymki
  • 6 jajek
  • 5 dag żółtego sera
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój na niewielkie kawałki, a potem oprósz je solą oraz pieprzem. Mięso przesmaż na złoty kolor na łyżce oleju.

  2. Listki szpinaku dokładnie umyj, sparz wrzątkiem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz oczyszczoną i posiekaną dymkę. Dodaj liście szpinaku. Całość smaż ok. 2 minuty. Odstaw z ognia.

  3. Jajka rozkłóć w misce razem ze startym żółtym serem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wylej na patelnię z kurczakiem. Dodaj szpinak z dymką. Smaż na małym ogniu 6-8 min, aż masa będzie ścięta. Po 5 min możesz przykryć patelnię.

  4. Czas przygotowania ok. 30 min; porcja – 350 kcal, cena 2,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń