Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinakowa przekąska

Szpinakowa przekąska

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3016

Dodano:

Odsłon: 6813

Prosta, zdrowa, smaczna

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 400g szpinaku (świeży lub mrożony)
  • 200g ricotty
  • 100g startego parmezanu
  • masło, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nakładać na nie przygotowany farsz, potem lepić narożniki i gotowe.

  2. Farsz: podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę. Na odrobinie masła odparować mrożony szpinak, posolić i odstawić do ostygnięcia.Do ostygniętego szpinaku dodać ricottę, starty parmezan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz oraz podsmażoną wcześniej cebulkę, na koniec wyciskamy czosnek. Wszystko dobrze wymieszać.

  3. Ciasteczka pieczemy ok.15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń