Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1433
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 576
Szybka i smaczna
Odsłon: 9366
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1433
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 576
Szybka i smaczna
Odsłon: 9366
Składniki
Świeży szpinak umyj i podgrzej na suchej patelni do momentu aż się "skurczy". Mrożony szpinak całkowicie rozmroź, dokładnie odciśnij nadmiar wody. Szpinak z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i 1 łyżeczką soku z cytryny dokładnie blenduj na jednolitą masę . Następnie ubij na sztywną pianę 3 białka, i połącz je delikatnie z masą szpinakową. Ciasto wylej na blachę wyłożoną woskowanym papierem do pieczenia, i piecz w 180 stopniach około 20 minut( ciasto powinno się lekko zarumienić) Jeszcze na ciepło zdejmij papier, odstaw do całkowitego wystygnięcia. Kiedy ciasto jest już zimne rozsmaruj po całości ser, posyp posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem. Makrelę rozdrobnij, ułóż na roladzie i zwijaj. Zawiń w folie i odstaw na kilka godzin do lodówki.
więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/