Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt :) Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną :) Smacznego!