Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowe naleśniki

Szpinakowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 12497

bardzo fajny pomysł na zdrowe, pyszne naleśniki

Składniki

  • mąka pszenna 150g
  • szpinak baby 40 g
  • mleko 0,5% 160 g
  • maślanka 80 g
  • woda mineralna 80 g
  • jajko 1 sztuka
  • olej 1 łyżka
  • Cukier puder 10 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak blendujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą masę, a następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 10 minut.
    Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (u mnie olej kokosowy).

  2. Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Porcja dla dwóch osób (8 naleśników) - 4 naleśniki to 400 Kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń