Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowe pierożki

Szpinakowe pierożki

Autor: ordynus

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano: 15.03.2011

Odsłon: 2283

Bardzo smaczne i zdrowe

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz:szpinak rozmroź,podduś na patelni,przypraw.Dodaj starty żółty ser i pokruszoną fetę,połącz.Przypraw czosnkiem.

  2. Ciasto:podane składniki wyrób.Nie czekając aż wyrośnie,rozwałkuj,podsypując mąką,na grubość ok.pół centymetra.Szklanką wytnij kółka,napełniaj farszem.Pierogi zlep,wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem.Piecz w temperaturze180 stopni na złoty kolor (10-15 minut).Pierogi możesz też nadziewać samym żółtym serem,pieczarkami czy owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bernadettah 18 marca 2011 ładnie to tak kraść moje zdjęcia złodzieju ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 17 marca 2011 szkoda tylko że zdjęcie nie jest samej autorki, choć przepis ok.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 marca 2011 Mistrzostwo świata. Nigdy takich nie zrobię, ale zjadałabym wszystkie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 marca 2011 rzeczywiście zachęcają do odkrycia wnętrza :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 15 marca 2011 Na pewno wyprobuje,przepis brzmi pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 15 marca 2011 Fantastycznie wyglądają i pewnie świetnie smakują :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ordynus 15 marca 2011 Do wiadomości przepis pochodzi z czasopisma "Chwila dla ciebie"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń