Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 1947

Dodano:

Odsłon: 4814

Prosty przepis na pyszną przekąskę. Idealne do podania zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast szpinaku można użyć szynki parmeńskiej i pomidorowego sosu.

Składniki

  • 400 g rozdrobnionego, mrożonego szpinaku
  • 1 serek wiejski
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie odkładamy do lodówki.

    Na maśle podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy serek wiejski.

    Smażymy aż do uzyskania gęstej masy (około 5 minut)

    Odstawiamy do zupełnego wystygnięcia.

  2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

    Ciasto francuskie przecinamy na pół i nakładamy niezbyt grubą warstwę zimnego szpinaku.

    Dość ciasno zawijamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut – do krojenia ciasto nie może być zbyt ciepłe, a co za tym idzie miękkie.

    Zrolowane i nadziane ciasto kroimy w kawałki o grubości 2 cm.

    Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.

    Pieczemy 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń