Do góry

Zupy Przepis na:

szpinakowy bulion z jajkiem i serem

szpinakowy bulion z jajkiem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 118

doskonałe, proste, pyszne

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak obgotować we wrzątku. Odcedzić, drobno poszatkować.

  2. W dużej misce roztrzepać jajka, dodać starty parmezan i posiekany szpinak, wszystsko dokładnie wymieszać. Dodać sól, pieprz, gałke muszkatołową.

  3. Bulion doprowadzić do granicy wrzenia. Szybko mieszając wlać jajka ze szpinakiem, chwilę jeszcze potrzymać na ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń