Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinakowy koszyczek

Przepis dnia 2012-12-06
Szpinakowy koszyczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4232

Dodano:

Odsłon: 6041

Szpinak w nie codziennym wydaniu... Z takim dodatkiem nawet zwykły schabowy wzbudzi zachwyt ;-)

Składniki

  • szpinak Baby 200g
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • ciasto francuskie 1 op
  • sól,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na roztopionym maśle przesmażyć drobno posiekany czosnek.Następnie dodać szpinak,sól i pieprz do smaku.Ciasto pokroić na kwadraty i włożyć do formy od mufinków.Do każdego "koszyczka" włożyć przesmażony szpinak i zalać roztrzepanym jajkiem.Wstawić do gorącego piekarnika (200) i piec ok 20 min.

  2. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń