Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowy omlet"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka wbij do miski, przypraw solą i pieprzem. Dodaj mleko, mąkę, cebulę, czosnek, oczyszczone liście szpinaku, gałkę muszkatołową i pokruszony ser pleśniowy. Wszystko wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię teflonową wylej przygotowaną masę. Gdy omlet zacznie się ścinać od brzegów, zmniejsz ogień i przykryj patelnię przykrywką. Smaż jeszcze przez chwilę, kontrolując łopatką czy spód się nie przypieka. Następnie wyłącz ogień i zostaw pod przykrywką na kilka minut.
Gdy omlet dobrze się „zetnie”, delikatnie zsuń go na talerz. Podawaj z kawałkami pomidorków.Źródło: Na żywo