Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sztufada wołowa z jałowcem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 708
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Słoninę zamroź, pokrój w słupki. Mięso umyj, nożem z cienkim ostrzem zarób otworki. Powciskaj w nie słoninę. Cebule obierz, pokrój w plasterki.
Jałowiec, ziarenka pieprzu i cząber utłucz. Natrzyj nimi mięso. Potem obłóż je plasterkami cebuli, przykryj, wstaw na 8 godzin do lodówki. Wyjmij wołowinę, odłóż cebulę na bok.
Mięso oprósz mąką, obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanki. Przykryj cebulą, listkami laurowymi oraz rozmarynem. Podlej 2 szkl. wody, oprósz solą. Duś ok. 90 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z konfiturą żurawinową.Źródło: Naj