Do góry

Dania główne Przepis na:

Sztuka mięsa w sosie grzybowym

Przepis dnia 2012-02-05
Sztuka mięsa w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4206

Dodano:

Odsłon: 46897

...pyszne mięsko,wspaniale smakuje z kaszą lub kluseczkami :-)

Składniki

  • łopatka ok 1 kg
  • cebula 1 szt
  • suszone podgrzybki 20 g (kilka kapeluszy)
  • sól,pieprz
  • liść laurowy
  • mąka ok 3 łyżeczek
  • woda ok 3-4 szkl
  • Planta ok 1/2 op lub smalec
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby namaczam w ciepłej wodzie ok 30 min.Mięso kroję,rozbijam i przyprawiam solą oraz pieprzem.Smażę w rondlu każdy kotlet kilka minut.Na rozgrzany tłuszcz(po usmażeniu mięsa) wrzucam posiekaną cebulkę i mąkę,podsmażam do momentu,aż zasmażka zmieni barwę na ciemniejszą.Wlewam wodę,wrzucam mięso,kilka listków laurowych i pokrojone grzyby.Doprawiam solą i pieprzem...duszę wszystko ok godzinki(czasem 1,5).

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń