Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie tej wiosny z młodymi ziemniaczkami, one nigdy tak nie smakują jak wiosną. :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 82
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 82
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Składniki
Wymyte i odciśnięte z wody mięso posypujemy solą, pieprzem i smażymy na gorącym tłuszczu. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
W między czasie obieramy cebulkę i kroimy w piórka, lekko ją solimy. Podczas gdy gotują się ziemniaki na zmniejszonym ogniu dusimy plastry mięsa, gdy mięso jest już miękkie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i na wolnym ogniu dusimy pod przykryciem. Usmażone sztuki mięsa wykładamy na talerz, polewamy sosem cebulowym. Ugotowane i odparowane ziemniaki układamy na talerzu, polewamy sosem wytworzonym podczas duszenia mięsa z cebulą, obok układamy posolone, popieprzone pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki. Dekorujemy natką z selera naciowego. Smacznego !!!